Сув лист (ракомет)

Сув лист – вид шут на голот во ракометот.

Напаѓачот, во моментот пред да шутира, изгледа како да ќе шутира силно, го почнува замавот и ја превиткува дланката која поминува под топката и се испраќа топка која ќе лобува. Топката поминува многу блиску до главата на голманот кој веќе се отвора и кој најчесто веќе ги има затворено очите.

Надворешни врски уреди