Стоматологија или забарствомедицинска наука и практична вештина што се занимава со превентива и лекување на болестите на устата, забите и ткивата на лицето.

Стар стоматолошки стол во Пионерскиот западен музеј во Шамрок (Тексас)

Поврзано уреди