Стикисхоулмир (исландски: Stykkishólmur) — град во западниот дел на Исланд, односно спаѓа во Западниот регион, брои околу 1.100 жители и е триесетти град по големина во Исланд. Градот е поврзан со копнен, воден и воздушен сообраќај. Стикисхоулмир, заедно со уште неколку градови во земјата, се смета за еден од поважните и поголемите населени места во државата.

Грб на Стикисхоулмир