Споменик на Петте струмички студенти

Споменикот на Петте струмички студенти се наоѓа во малиот градски парк во Струмица, Македонија. Тој е посветен е на петте струмички студенти (Борис Велев, Ѓорѓи Јармов, Ѓорѓи Костуранов, Мирко Пецев, Стево Топчев), кои биле убиени во 1951 година.[1]

Споменик на петте струмички студенти
Општи податоци
ГрадСтрумица
ЗемјаМакедонија

Наводи

уреди