Список на ликови од Хари Потер

список на статии на Викимедија

Ова е список на ликови од Хари Потер серијалот. Сите се измислени ликови кои се имаат појавено во некоја од Хари Потер книгите, во мрежната страница на Џ. К. Роулинг како „Волшебник на месецот“, на карти од Чоколадни жаби, Дневен пророк (билтен на официјалниот Хари Потер фан клуб во Обединетото Кралство) или во Џ. К. Роулинг...Година во животот документарец на ITV. Посетете ја страната на секој лик за подлабок увид. Сите од ликовите се подредени по азбучен ред.

Содржина

Азбучно по презимеУреди

АУреди

БУреди

  • Кејти Бел – ученичка од Грифиндор една година над Хари; Гонител на грифиндорскиот квидич тим.
  • Амелија Сузан Боунс – Глава на одделот за волшебичка безбедност, тетка на Сузан Боунс.
  • Едгар Боунс – член на оригиналниот Ред на фениксот, брат на Амелија Сузан Боунс, тетин на Сузан Боунс.
  • Сузан Боунс – ученичка од Хафлпаф во годината на Хари, член на Армијата на Дамблдор.
  • Тери Бот – ученик од Ревенкло во годината на Хари, член на Армијата на Дамблдор.
  • Белатрикс Блек - Видете Белатрикс Лестрејнџ.
  • Нарциса Блек - Видете Нарциса Малфој.
  • Лавандер Браун – ученичка од Грифиндор во годината на Хари, член на Армијата на Дамблдор, привремено е во врска со Рон Визли.

ВУреди

ГУреди

ДУреди

ЃУреди

ЕУреди

ЖУреди

ЗУреди

ЅУреди

ИУреди

ЈУреди

КУреди

ЛУреди

ЉУреди

МУреди

НУреди

ЊУреди

ОУреди

ПУреди

РУреди

СУреди

ТУреди

ЌУреди

УУреди

ФУреди

ХУреди

ЦУреди

ЧУреди

ЏУреди

ШУреди

НаводиУреди

  1. J. K. Rowling at Carnegie Hall Reveals Dumbledore is Gay; Neville Marries Hannah Abbott, and Much More, Посетено на 2007-10-20

Надворешни врскиУреди