Палеобалкански јазици: Разлика помеѓу преработките

нема опис на уредувањето
Нема опис на уредувањето
Нема опис на уредувањето
==Балкански и АрменскиЕрменски јазици==
 
* '''Фригијско - АрменскаЕрменска група'''
** [[фригијски јазик]] †
** [[македонски (антички) јазик]] †
** [[пајонски јазик]] †
** [[арменскиерменски јазик]]
* '''Илирска група'''
** [[илирски]] †
† - мртви јазици, вештачки зачувани во црквата или познати на науката по текстови.
 
[[Category: Индо-европскиСветски јазициЈазици]]
1.628

уредувања