Работничко самоуправување: Разлика помеѓу преработките

+
(кат)
(+)
Економската теорија како еден од проблемите кои постојат при работничо самоуправување го посочува ефектот на "бесплатно возење", односно тоа што некои работници може и да не придонесуваат доволно а да бидат исто наградени поради фактот што имаат дел од сопственоста.
 
{{Никулец}}
{{Општество-никулец}}
 
[[Категорија:Општество]]