Кошарка на Летните олимписки игри 2020 (мажи): Разлика помеѓу преработките

→‎Нокаут фаза: Резултати
(→‎Нокаут фаза: Резултати)
|3 август|{{bk|AUS}}|97|{{bk|ARG}}|59
<!-- semi finals -->
|5 август|{{bk|FRA}}|90|{{bk|SLO}}|89
|5 август|{{bk|USA}}|97|{{bk|AUS}}|78
<!-- final -->
|7 август|{{bk|FRA}}|82|{{bk|USA}}|87
<!-- third place -->
|7 август|{{bk|SLO}}|93|{{bk|AUS}}|107
}}<section end=Bracket />
 
|Час = 13:15
|Коло =
|Екипа 1 = {{bk|USA}}
|Екипа 2 = {{bk|AUS}}
|Резултат 1 = 97
|Резултат 2 = 78
|Четвртини = 18-24, 42-45, 74-55
|Извештај = http://www.fiba.basketball/olympics/men/2020/game/0508/USA-Australia
|Град = Саитама
|Стадион = [[Саитама Супер Арена]]
|Судија = Адемир Зураповиќ
|Гледачи =
|Поени 1 Нацсудија = BIH
|Судија2 = Мајкл Виланд
|Асистенции 1 =
|Скокови 1 Нацсудија2 = CAN
|Судија3 = Мануел Мацони
|Поени 2 =
|Нацсудија3 = ITA
|Асистенции 2 =
|Поени 1 = [[Кевин Дјурант|Дјурант]] 23
|Скокови 2 =
|Асистенции 1 = [[Џру Холидеј|Холидеј]] {{0}}8
|Скокови 1 = [[Кевин Дјурант|Дјурант]] {{0}}9
|Поени 2 = 15 [[Пати Милс|Милс]]
|Асистенции 2 = {{0}}8 [[Пати Милс|Милс]]
|Скокови 2 = {{0}}6 [[Џок Ландејл|Ландејл]]
|Позадина =
}}
|Час = 20:00
|Коло =
|Екипа 1 = {{bk|FRA}}
|Екипа 2 = {{bk|SLO}}
|Резултат 1 = 90
|Резултат 2 = 89
|Четвртини = 27-29, 42-44, 71-65
|Извештај = http://www.fiba.basketball/olympics/men/2020/game/0508/France-Slovenia
|Град = Саитама
|Стадион = [[Саитама Супер Арена]]
|Судија = Гиљерме Локатели
|Гледачи =
|Поени 1 Нацсудија = BRA
|Судија2 = Хуан Фернандес
|Асистенции 1 =
|Скокови 1 Нацсудија2 = ARG
|Судија3 = Мартинс Козловскис
|Поени 2 =
|Нацсудија3 = LAT
|Асистенции 2 =
|Поени 1 = [[Нандо де Коло|де Коло]] 25
|Скокови 2 =
|Асистенции 1 = [[Нандо де Коло|де Коло]] {{0}}5
|Скокови 1 = [[Руди Гобер|Гобер]] 16
|Поени 2 = 23 [[Мајк Тоби|Тоби]]
|Асистенции 2 = 18 [[Лука Дончиќ|Дончиќ]]
|Скокови 2 = 10 [[Лука Дончиќ|Дончиќ]]
|Позадина = on
}}