Душко Аврамов: Разлика помеѓу преработките

Додадени 333 бајти ,  пред 16 години
нема опис на уредувањето
сНема опис на уредувањето
Нема опис на уредувањето
'''Душко Аврамов''' е македонски поет за деца. Роден е во Скопје на 29 април 1938 година. Починал во Скопје на 19 јули 1998 година. Завршил Филолошки факултет во Скопје. Работел како наставник и новинар. Член на ДПМ од 1973 година.
Роден е во Скопје на 29 април 1938 година.
Починал во Скопје на 19 јули 1998 година.
Завршил Виша Педагошка Школа во Скопје 1963 година
и Филолошки факултет во Скопје 1969 година
Работел како наставник до 1964 година
и новинар до 1990 година.
Член на ДПМ од 1970 година.
 
Автор е на книгите:
Автор е на книгите: Славејот на одмор (1970), Болен зајко(1971), Со песни низ оган (1971), Ајкулата заби мие (1972), Свет без граници (1974), Има еден убав збор (1979), Венец од ѕвезди (1980), Те сакам, ме сакаш (1985), Најсветлата ѕвезда (1990), Ајде да се дружиме (1994), Цвет до цвет (1996), Стевче смелче (1996).
Славејот на одмор (1970),
Болен зајко(1971),
Со песни низ оган (1971),
Ајкулата заби мие (1972),
Свет без граници (1974),
Има еден убав збор (1979),
Венец од ѕвезди (1980),
Те сакам, ме сакаш (1985),
Најсветлата ѕвезда (1990),
Ајде да се дружиме (1994),
Цвет до цвет (1996),
Стевче смелче (1996).
Идеалите на Гоце Делчев и импозантно дело станаа негова непресушна инспирација во
творештвото.
[[Категорија:Македонски писатели]]
Анонимен корисник