Разлика помеѓу преработките на „Евровизија 2001“

#1Lib1Ref #1Lib1RefCEE
(#1Lib1Ref #1Lib1RefCEE)
(#1Lib1Ref #1Lib1RefCEE)
 
=== Формат ===
Логото на Евровизија 2001 беше направено од четири кругови сместени во форма на срце. Четирите кругови исто така беа поставени и на сцената, односно светлосната конструкција беше направена од истите четири прстени<ref name="Decade">{{cite web|url=http://www.eurovision.tv/page/news?id=7743&_t=The+end+of+a+decade%3A+Copenhagen+2001|title=The end of a decade: Copenhagen 2001|last=Bakker|first=Sietse|date=2009-12-22|publisher=[[European Broadcasting Union]]|access-date=22 December 2009}}</ref>.
 
Промени се случија во квалификацискиот процес за [[Евровизија 2002]], односно, заедно со ''Големата четворка'' ([[Германија]], [[Франција]], [[Шпанија]] и [[Обединето Кралство|Обединетото Кралство]]), за [[Евровизија 2002]] ќе се квалификуваат и 15-те најдобро пласирани држави на Евровизија 2001. Останатите места за [[Евровизија 2002]] ќе бидат пополнети со држави кои беа исклучени од натпреварувањето во 2001 поради низок просек на поени во годините 1996-2000.