Разлика помеѓу преработките на „Долно Количани“

 
*останати 1
[[File:Gorno i Dolno Kolichani-MK.JPG|мини|десно|Селата [[Горно Количани|Горно]] и Долно Количани]]
Според пописот од 2002 година, селото имало население од 1510 жители. Населението во селото се [[Македонци-муслимани]], но поради политичко-религиски причини се изјасниле како Турци.
Населението во селото се [[Турци]].
 
Во денешно време има приближно 320 домаќинства и околу 1700 - 1800 жители, некои од селаните се иселуваат во други земји како Турција, Германија но и во Град Скопје.
===Родови===