Разлика помеѓу преработките на „Епска народна поезија“

с
* [[Крале Марко и трите наречници]]
* [[Крале Марко ја губи силата |Крале Марко ја губи силата]]
* [[Марко Крале и црна Арапина|Крале (втора верзија)|Марко Крале и црна Арапина]]
* [[Крали Марко и мајстор Ѓуро]]
* [[Марко и Мурат-бег]]