Разлика помеѓу преработките на „Архитектурцентрум - Виенa“

Бришење на "Café_Restaurant_Corbaci_im_Architekturzentrum_Wien.png", беше избришана од Заедничката ризница од страна на Didym поради: [[:c:
(Создадена страница со: thumb|250px|Влез во музејот Image:ArchitekturZentrum Wien int.JPG|thumb|250px|Дел од из...)
 
(Бришење на "Café_Restaurant_Corbaci_im_Architekturzentrum_Wien.png", беше избришана од Заедничката ризница од страна на Didym поради: [[:c:)
[[Image:ArchitekturZentrum Wien extr.JPG|thumb|250px|Влез во музејот]]
[[Image:ArchitekturZentrum Wien int.JPG|thumb|250px|Дел од изложбата]]
 
[[File:Café Restaurant Corbaci im Architekturzentrum Wien.png|thumb|250px|right|Кафе ресторан Корбаци]]
 
'''Архитектурцентрум Виенa''' ( АЗ В ) е музеј во [[Виена]], во [[Музејската четврт]]. Замислен е како центар за изложби, настани и истражувања на [[архитектура]]та и сродни области, особено архитектурата и [[урбанистички дизајн]] од 20 и 21 век. Тој е национален музеј за архитектура на [[Австрија]]<ref>[https://vimuseo.de/museum/architekturzentrum_wien-vienna?show=Ausstellungen&i=34/ Architekturzentrum Wien]</ref>.