Разлика помеѓу преработките на „Варшава“

Додадени 177 бајти ,  пред 11 месец
* „Разговор со земјакот“ - песна на полскиот поет [[Антони Слонимски]].<ref>''Savremena poljska poezija''. Beograd: Nolit, 1964, стр. 47.</ref>
* „Узбуна“ - песна на полскиот поет [[Антони Слонимски]].<ref>''Savremena poljska poezija''. Beograd: Nolit, 1964, стр. 48-49.</ref>
* „Адреса“ - песна на полскиот поет [[Антони Слонимски]].<ref>''Savremena poljska poezija''. Beograd: Nolit, 1964, стр. 50.</ref>
* „Ab urbe condita“ - песна на полскиот поет [[Јулијан Тувим]].<ref>''Savremena poljska poezija''. Beograd: Nolit, 1964, стр. 42-44.</ref>