Разлика помеѓу преработките на „Список на епизоди од „Македонски народни приказни“ (стар серијал)“

нема опис на уредувањето
|Возгордеаниот цар
|1988
|Богдан Поп ГорчевЃорчев
|-
|30.
|[[Љутви Сејфула]]
|5
|}
 
== Број на режисери по епизоди ==
{| class="wikitable"
|'''Актер'''
 
                                     
|'''број на'''
 
'''епизоди'''
|-
|Драган Велјановски
|119
|-
|Ербил Алтанај
|20
|-
|Душко Ѓорѓиоски
|11
|-
|Љупчо Билбиловски
|10
|-
|Ѓорѓи Стојаноски
|10
|-
|Богдан Поп Ѓорчев
|9
|-
|Лазар Паковски
|7
|-
|[[Ѓорѓи Колозов]]
|6
|-
|Стојан Стојаноски
|4
|-
|Миле Гроздановски
|3
|-
|Мишо Рогановиќ
|3
|-
|Слободан Деспотовски
|2
|}