Разлика помеѓу преработките на „Сон“

Додадени 28 бајти ,  пред 1 година
* „Сонувајќи ме мене“ (''Dreaming of me'') - песна на британската [[Поп-музика|поп]]-група „[[Депеш мод]]“ (''Depeche Mode'') од 1981 година.<ref>[https://www.youtube.com/watch?v=k1-hDP0Mdgw depeche mode - dreaming of me (1981) - YouTube (пристапено на 21.9.2016)]</ref>
* „Нештата од коишто се направени соновите“ (''Things That Dreams Are Made Of'') - песна на британската поп-група „[[Хјуман Лиг]]“ (''Human League'') од 1981 година.<ref>[https://www.youtube.com/watch?v=u59pUq7by-E&t=232s YouTube, The Human League- Dare (Full LP 1080p) 1981 (пристапено на 25.10.2017)]</ref>
* „[[Нов златен сон (81-82-83-84)]]“ (''New Gold Dream (81-82-83-84)'') - песна од истоимениот албум на шкотската [[рок]]-група „[[Симпл мајнд]]“ (''Simple MInds'') од 1982 година.<ref>[https://www.discogs.com/Simple -Minds ‎– -New -Gold -Dream (-81-82-83-84)/master/58825 DISCOGS, Simple Minds ‎– New Gold Dream (81-82-83-84) (пристапено на 30.8.2019)]</ref>
* „Сонување“ (''The Dreaming'') - албум на британската пејачка [[Кејт Буш]] (''Kate Bush'') од 1982 година.<ref>[https://www.youtube.com/watch?v=JWy8nONlh_Q Kate Bush - The Dreaming Full Album - YouTube (пристапено на 20.9.2016)]</ref>
* „Слатки соништа“ (''Sweet dreams'') - песна на британската [[Поп-музика|поп]]-група „[[Јуритмикс]]“ (''Eurythmics'') од 1983 година.<ref>[https://www.youtube.com/watch?v=qeMFqkcPYcg Youtube, Eurythmics - Sweet Dreams (Are Made Of This) (пристапено на 19.9.2016)]</ref>