Разлика помеѓу преработките на „Струшки вечери на поезијата“

==Награди==
На Струшките вечери на поезијата се доделуваат неколку награди:
*[[Награда „Златен венец“|Златен венец]] - највисока награда на фестивалот;
*[[Награда „Браќа Миладиновци“]] - за најдобра поетска книга на македонски автор, објавена меѓу два фестивали;
*[[Награда „Мостови на Струга“|„Мостови на Струга“]] - најдобра поетска збирка од поет-дебитант од светот по пат на меѓународен конкурс;
*Награда „Енхалон“ - востановена во 2012 година како награда за најдобра песна од млад автор од Македонија прочитана на фестивалот;
*Награда „Григор Прличев“ - за најдобар препев на поезија од странски автор на македонски јазик. Во 1978 година оваа награда му се отстапила на Друштвото на литературните преведувачи од Македонија;