Анита Ангеловска-Бежоска: Разлика помеѓу преработките

[проверена преработка][непроверена преработка]
Избришана содржина Додадена содржина
поправки
Технички корекции
Ред 68:
==Академска кариера==
 
Ангеловска-Бежоска дипломирала на [[Економскиот факултет]] при [[Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“]] во Скопје, во 1994 година, со признание за еден од тројцата најдобри студенти во генерацијата, по што и магистрирала на истиот факултет во [[1997]] годинa]<ref>Соопштение од гувернерот на НБРМ, 03.07.2017 http://www.nbrm.mk/ns-newsarticle-soopstenie-od-guvernerot-na-nbrm-03072017.nspx</ref>.
 
Својата докторска дисертација од областа на економските науки, изготвена под менторство на професорот [[Иван Рибникар]] ја одбранила во [[2015 година]], на Економскиот факултет во [[Љубљана]], [[Република Словенија]]<ref>Биографија на Анита Ангеловска-Бежоска на официјалната веб-страница на Народната банка http://nbrm.mk/guverner.nspx</ref>.
Ред 79:
 
Ангеловска-Бежоска е сопруга и мајка на три деца – Петар, Софија и Надја<ref>Ангеловска-Бежоска: Создавањето подобри услови за остварување на правата на жените носи значајни придобивки за општеството http://nbrm.mk/ns-newsarticle-intervju-na-guvernerkata-na-narodnata-banka-na-republika-severna-makedonija-d-r-anita-angelovska-bezoska-za-internet-portalot-24-info.nspx/</ref>.
 
==Наводи==
 
==Надворешни врски==