Разлика помеѓу преработките на „Сон“

Додадени 296 бајти ,  пред 1 година
* „Сон“ (''San'') - песна на [[Десанка Максимовиќ]].<ref>D. Maksimović, ''Pesme''. Beograd: Rad, 1964, str. 58.</ref>
* „Ги изнајмувам своите соништа“ - расказ на колумбискиот писател [[Габриел Гарсија Маркес]] <ref>Габриел Гарсија Маркес, ''Дванаесет искушенија''. Скопје: Три, 2008.</ref>
* „Сон и јаве“ (''Сан и јава'') - кус расказ на македонскиот писател [[Митко Маџунков]] од 1984 година.<ref>Митко Маџунков, ''Међа света''. Београд: Просвета, 1984, стр. 178-179.</ref>
* „Сонови“ (''Dreams'') - поема на англискиот поет [[Волтер де ла Мер]] (''Walter de la Mare'').<ref>Walter de la Mare, „Dreams“, во: Kenneth Allot, ed., The Penguin Book of Contemporary Verse 1918 – 60. Harmonsworth, Middlesex, UK: Penguin Books, 1962. стр. 53-57.</ref>
* „Сонувачи“ - песна на српскиот поет [[Бранко Миљковиќ]].<ref>Бранко Миљковиќ, ''Избор''. Скопје: Мисла, Култура и Македонска книга, 1988, стр. 113.</ref>