Општина Чашка: Разлика помеѓу преработките

Додадени 110 бајти ,  пред 4 години
(зошто? Точни информации дава човеков)
 
== Демографија ==
Според пописот во 2002 година, Општина Чашка има 7.673 жители. [2]Етнички групи во општината:<ref>http://www.stat.gov.mk/publikacii/knigaX.pdf Попис во Македонија 2002. - Книга 10.</ref>
 
*Македонци = 4,395 (57,3%)
Етнички групи во општината:
*Албанци = 2.703 (35.2%)
 
Македонци*Турци = 4,395391 (57,35.1%)
*други (0.4%)
Албанци = 2.703 (35.2%)
Турците = 391 (5.1%)
други (0.4%)
 
== Општествени институции ==