Разлика помеѓу преработките на „Источни Словени“

белоруски си се означува со блр.
(белоруски си се означува со блр.)
{{Инфокутија народ
|group = Источни Словени</br><small>Усходнія славяне ([[Белорускибелоруски јазик|бeблр.]]) <br> Восточные славяне ([[Рускируски јазик|ру.]]) <br>Східні слов'яни ([[Украинскиукраински јазик|ук.]])</small>
|image = [[File:Slavic europe.svg|200px|link=]]
|caption = Источните Словени (зелено) на картата на Европа.