Разлика помеѓу преработките на „Источни Словени“

Одбиени последните 5 промени (од Sashko1999) и ја поврати преработката 3361839 на KasparBot
(Одбиени последните 5 промени (од Sashko1999) и ја поврати преработката 3361839 на KasparBot)
{{Инфокутија народ
|group = Источни Словени</br><small>ВосточныеУсходнія славяне ([[Рускибелоруски јазик|рублр.]]) <br>Східні слов'яниВосточные славяне ([[Украинскируски јазик|укру.]]) <br>УсходніяСхідні славянеслов'яни ([[Белорускиукраински јазик|блрук.]])</small>
|image = [[File:Slavic europe.svg|200px|link=]]
|caption = Источните Словени (зелено) на картата на Европа.