Три дена во септември (филм): Разлика помеѓу преработките

[проверена преработка][проверена преработка]
Избришана содржина Додадена содржина
дополнување
дополнување
Ред 1:
'''Три дена во септември''' ([[англиски]]: ''Three days in September'') - македонски [[филм]] од [[2015]] година, во [[режија]] на [[Даријан Пејовски]].
'''Три дена во септември''' ([[англиски]]: ''Three days in September'') - македонски [[филм]] од [[2015]] година, во [[режија]] на [[Даријан Пејовски]]. Главните улоги ги толкуваат: [[Камка Тоциновски]], [[Ирена Ристиќ]], [[Адем Карага]], [[Милица Стојанова]], [[Салаетин Билал]] итн. Продуцент на филмот е Томи Салковски, [[сценарио]]то е на Даријан Пејовски и [[Игор Иванов]], автор на [[музика]]та е [[Александар Пејовски]], додека директор на [[фотографија]]та е [[Димо Попов]]. Филмот е снимен во продукција на „Skopje Film Studio“ и „Ikone Studio“, а бил финансиран од [[Агенција за филм на Република Македонија|Агенцијата за филм на Република Македонија]] и Кинематографскиот центар на Косово (Kosovo Cinematography Center).
 
==Факти за филмот==
* главни улоги: [[Камка Тоциновски]], [[Ирена Ристиќ]], [[Адем Карага]], [[Милица Стојанова]] и [[Салаетин Билал]].
* [[продуцент]]: Томи Салковски,
* [[сценарио]]: Даријан Пејовски и [[Игор Иванов]],
* [[музика]]: [[Александар Пејовски]],
* [[костимографија]]: Емилија Ивановска Атанасовска,
* шминка: Симона Ристевска,
* монтажа: Владимир Павловски,
* [[звук]]: Игор Поповски,
* директор на [[фотографија]]та: [[Димо Попов]].
<br />
Филмот е снимен во продукција на „Skopje Film Studio“ и „Ikone Studio“, а бил финансиран од [[Агенција за филм на Република Македонија|Агенцијата за филм на Република Македонија]] и Кинематографскиот центар на Косово (Kosovo Cinematography Center).<ref>„Три дена во септември“, ''Економија и бизнис'', година 18, број 206, 12 август 2015, стр. 82-83.</ref>
 
==Содржина==