Разлика помеѓу преработките на „Теорија за релативноста“

Овие класични опити се повторени многупати со зголемена прецизност. Други опити се, на пример, пробите дека релативистичката енергија и импулс се зголемуваат при големи брзини, временското стеснување на подвижните честички, и современите потраги за прекршување на Лоренцовите трансформации.
 
===ИспробувањаПроверка на општиотопштата релативност ===
 
{{Главна статија|Испробувања на општиот релативност}}