Економски факултет - Скопје: Разлика помеѓу преработките

нема опис на уредувањето
[проверена преработка][проверена преработка]
(нова страница)
 
Нема опис на уредувањето
| nickname =
| mascot =
| affiliations = ASECU, WCO, CEEUN, INCU, EDUNIVERSAL
| website = [http://www.eccf.ukim.edu.mk/Home www.eccf.ukim.edu.mk]
| logo = [[Податотека:Лого на Економски факултет- Скопје.svg|150п]]
 
'''Економски факултет - Скопје''' или само '''Економски факултет''' — факултет во рамките на [[Универзитет „Св. Кирил и Методиј“|Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“]] во [[Скопје]], [[Македонија]], и една од првите високообразовни институции во Македонија. Бил основан на 14 ноември 1950 година, како петти факултет во рамките на Скопскиот универзитет.
 
== Студиски програми ==
 
Економскиот факултет - Скопје нуди студиски програми за додипломски, постдипломски и докторски студии, односно прв, втор и трет циклус на студии. Програмите за работа се менувани неколку пати при постоењето на факултетот, а изменувани се и самите насоки.
 
На првиот циклус на студии се нудат студии на седум различни департмани:
 
* маркетинг
* финансиски менаџмент
* сметководство и ревизија
* надворешна трговија
* менаџмент
* економија
* е-бизнис
 
На вториот циклус на студии се нудат студии на повеќе различни насоки. Воедно на вториот циклус студии постојат едногодишни и двегодишни студии.
 
Едногодишни студии се следниве насоки:
 
* сметководство и ревизија
* МБА - менаџмент
* монетарна економија, финансии и банкарство
* економски развој и меѓународни финансии
* маркетинг
* европски студии
* управување со јавниот сектор
* статистички методи за бизнис и економија
* е-бизнис менаџмент
* менаџмент во осигурувањето
* стратегиски менаџмент на човечки ресурси
 
Двегодишни студии се следниве насоки:
 
* маркетинг
* монетарна економија, финансии и банкарство
* сметководство и ревизија
* е-бизнис менаџмент
* статистички методи за бизнис и економија
* стратегиски менаџмент на човечки ресурси
 
== Надворешни врски ==
* [http://www.eccf.ukim.edu.mk/Home Официјална страница] {{mk}} {{en}}
 
{{Факултети на УКИМ|state=collapsed}}
 
[[Категорија:Економски факултет - Скопје|*]]