Прв закон на термодинамиката: Разлика помеѓу преработките

нема опис на уредувањето
[непроверена преработка][непроверена преработка]
Нема опис на уредувањето
Нема опис на уредувањето
 
{{Thermodynamics|cTopic=[[Laws of thermodynamics|Laws]]}}
'''Првиот закон на термодинамиката''' го изразува односот помеѓу два вида [[енергија]] и обично е опишан преку механичкиот еквивалент на [[топлината]].Овој закон претставува потврда на универзалниот [[закон за запазување на енергијата]].
==Мерна единица==
348

уредувања