Список на државни водачи во 1869 година: Разлика помеѓу преработките

с
Бот: Автоматизирана замена на текст (-{{PAGENAME}} +{{subst:PAGENAME}})
[непроверена преработка][непроверена преработка]
с (Бот: Автоматизирана замена на текст (-{{ #invoke:String | sub | s=SLBY | 1 | {{#expr: -500 - 1}} | ignore_errors=true }} +{{subst:Корисник:Kiril Simeonovski/Лидери}}))
с (Бот: Автоматизирана замена на текст (-{{PAGENAME}} +{{subst:PAGENAME}}))
 
{{SLBY|temp=SLBYn|code=|fore={{#expr:{{str mid|{{PAGENAME}}Листа на лидери на држави во 1869 година|30|4}}-1}}|year={{str mid|{{PAGENAME}}Листа на лидери на држави во 1869 година|30|4}}|aft={{#expr:{{str mid|{{PAGENAME}}Листа на лидери на држави во 1869 година|30|4}}+1}}}}
Ова е '''список на лидери на држави''' во [[{{str mid|{{PAGENAME}}Листа на лидери на држави во 1869 година|30|4}}]] година. Во него се наведени лидерите на државите во светот, коишто постоеле во соодветната година. Се споменуваат имињата на оние лидери коишто ги заземале највисоките функции или оние со најголема моќ во државата, без оглед на обликот на државното уредување и видот на функцијата којашто ја извршувале. Како дополнителни информации се наведуваат и животниот век на лидерот и временскиот период на извршување на соодветната функција.
 
Списокот е поделен на [[континент]]ите во светот, коишто се подредени по азбучен редослед, а во делот за секој континент, исто така, по азбучен редослед се подредени државите коишто во годината се наоѓале на тој континент. Во случај да се случиле промени на функциите, наведени се имињата на сите лица коишто ја извршување таа функција подредени по хронолошки редослед во текот на годината.