Википедија:Документирање на предлошки: Разлика помеѓу преработките

с
мала поправка
с (мала поправка)
{{како да направам|WPВП:DOCДОК}}
 
[[Помош:Шаблон|Шаблоните]] се многу моќна алатка на [[MediaWiki]], но во исто време збунувачки за новите корисници, па дури и поискусните корисници со потешкотии го разбираат значењето на покомплексните шаблони. Шаблоните треба да бидат проследени со соодветна '''[[документација]]''' за да се објасни и зголеми нивната употреба.
 
[[Категорија:Википедија шаблони|{{PAGENAME}}]]
[[Категорија:ВикипедијаВодичи какоза да направамВикипедија|{{PAGENAME}}]]
[[Категорија:Документација за шаблони| ]]