Разлика помеѓу преработките на „Интернет-банкарство“

→‎Развој: ситна поправка
(создавање нова статија со содржина и извори)
 
(→‎Развој: ситна поправка)
* многу луѓе се недоверливи кон интернет-банкарството поради проблемот на сигурноста;
* традиционалните банки нудат интернет-банкарство, така што нема потреба од интернет-банки.
Всушност, времето покажа дека [[информациска технологија|информациската технологија]] не доведе до заобиколување на банките, бидејќи интернет-банкарството сè уште подразбира одредена улога на традиционалните банки. Тоа особено се однесува на [[банкарство на мало|банкарството на мало]]. Според некои процени, во [[Европа]], дури 80% од сите малопродажни банкарски услуги се продаваат преку филијалите и експозитурите на банките.<ref>The Banker, Vol. 157, No. 977, July 2007, стр. 120.</ref>.
 
 
==Предности и недостатоци на интернет-банкарството==