Разлика помеѓу преработките на „Список на македонисти“

с
Отстрането уредувањето на 77.29.141.127 (разговор), вратено на последната верзија на Macedalien
с (Отстрането уредувањето на 77.29.141.127 (разговор), вратено на последната верзија на Macedalien)
|{{Flag|Македонија}}
|
|
|-Роза Тасевска, Македонија-лекторка по македонски јазик(1979-1996)во Крајова (Романија), Прага (Чешка), Хале (Германија), Виена (Австрија), Москва (Русија.30 години лекторка на Меѓународниот семинар за македонски јазик во Охрид.
|-
|[[Миле Томиќ]]<ref name="дневник">{{цитирана мрежна страница|url=http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=AB7BFA46DE468742851FF1C28C7A832A|title=Македонистички собир во Охрид|accessdate=2011-01-27}}</ref>