Разлика помеѓу преработките на „Кога лисјата паѓаат (ТВ серија)“

нема опис на уредувањето
 
== Приказна ==
„Кога лисјата паѓаат“ е приказна за семејството на Али Риза ([[Халил ЕргунЕрѓун]]) и на неговата жена Хајрије ([[ГувенЃувен Хокна]]), кои своите деца ѓи воспитуваат со висока морална свест и силни чувства за семејните врски. Кога семејството ќе се пресели од родното гратче во големиот [[Истанбул]] за да нивната ќерка Неџла ([[ФахриеФахрије Евџен]]) студира на универзитетот, тие ќе се соочаат со многу промени во животот. Модерниот свет и економската нестабилност на животот во големиот град се заканите со кои ќе се соочи ова семејство.
Семејството на Али Риза, преку кое се разгледува прашањето за силните семејни врски во модерниот начин на живот е под постојана опасност од распаѓање. Во главните улоги настапуваа одличните турски актери Халил Ерѓун, Ѓувен Хокна, Бену Јилдиримлар, ЏенерЏанер Куртаран, ФахриеФахрије Евџен, ДениzДениз ЧакирЧакар и ГокчеЃокче Бахадир. Режисер на оваа серија, која во моментов е најпопуларна во Македонија, е Месуде Ераслан..
 
== Улоги ==
|-
 
| [[Дениз Чакар]] || '''Ферхунде НурданКара''' || Сопруга на ШевкетИсмет (1- сезона) Сопруга на Шевкет (2 сезона), Левент Тунџел (3 сезона) и Митхат (4 сезона).
 
|-
 
| [[ФахриеФахрије Евџен]] || '''Неџла Текин''' || втората ќерка на Али Риза и Хаирие, сопруга на Џем (1, 3 сезона), љубовница на Огуз (1 сезона), станува депресивна, лута и конфликтна. (4 сезона).
 
|-
|-
 
| [[ЏенерЏанер Куртаран]] (1-3 сезона)<br>[[Хасан Кучукчетин]] (3-5 сезона) || '''Шевкет Текин''' || Сопруг на Ферхунде (1-2 сезона), единствениот син во семејството Текин.
 
|-
 
| [[Ѓокче БахъдарБахадир]] || '''Лејла Текин''' || Ќерка на Али Риза и Хајрие, сопруга на Огуз (1 сезона), подоцна негова љубовница (4 сезона), психички нестабилна во случките од 1 сезона до крајот на втората.
 
|-
|-
 
| [[Шебнем ЧичелиЏеџели]] || '''Ајше''' || Најмалото дете во семејството.
 
|-
 
| [[Ахмед СарачоолуСарачаглу]] || '''Тахсин Башсој''' || Сопруг на Фикрет (2-4 сезона).
 
|-
 
| [[Ѓулер ЈоктенОктен]] || '''Џеврие''' || Свекрва на Фикрет.
 
|-
 
| [[Бедиа Енер]] || '''Нехир''' || Мајка на Седеф, најдобра пријателка на семејството Текин.
|-
| || '''Ајше''' || Најмалата ќерка на Алириза
 
|}
 
== Надворешни врски ==
Анонимен корисник