Разлика помеѓу преработките на „Евангелие според Јован“

нема опис на уредувањето
== Седумте ''Јас сум'' на Исус==
{{cquote|Јас Сум Лебот на животот; кој доаѓа при Мене нема да огладни и кој верува во Мене нема никогаш да ожедни.}}
{{cquote|Јас Сум Светлината на светот; кој Ме следи, нема да оди во темнина, туку ќе ја има Светлината на Животот.}}
{{cquote|Јас Сум вратата; кој ќе влезе низ Мене, ќе биде спасен, ќе влегува и ќе излегува и ќе најде пасиште.}}
{{cquote|Јас Сум Добриот Пастир. Добриот пастир го дава својот живот за овците.}}
{{cquote|Јас Сум Воскресението и Животот; кој верува во Мене - и да умре - ќе живее.}}
{{cquote|Јас Сум Патот, и Вистината, и Животот. Никој не доаѓа при Татко Ми, освен преку Мене.}}
{{cquote|Јас Сум вистинската лоза и Мојот Татко е лозарот.}}