Разлика помеѓу преработките на „Референдум во Македонија (1991)“

нема опис на уредувањето
Македонскиот референдумот за независност се одржал на [[8 септември]], [[1991]] година и довел до независност на [[Македонија]] од [[Социјалистичка Федеративна Република Југославија]].<ref>''Snežana Trifunovska, ''Yugoslavia through documents: from its creation to its dissolution''. Martinus Nijhoff Publishers, 1994''</ref>.
:Прашањето на референдумот гласел:
::1. ''Дали сте за суверена и независна држава Македонија, со право да влезатвлез во иднинаиднен сојуз на суверени држави на Југославија''?
:::ЗА ---- ПРОТИВ