Разлика помеѓу преработките на „Кралство Грција“

Додадени 157 бајти ,  пред 11 година
с
нема опис на уредувањето
с
с
|event_start = [[Лондонска конференција (1832)]]
|year_start = 1832
|date_start = 30 August август
|event_end = [[GreekТрета plebiscite,грчка 1974|Third Republicрепублика]]
|year_end = 1974
|date_end = 8 December декември
|
|event1 = [[Otto of Greece#September 3 revolution and later reign|Constitution granted]]
|date_event1 = 3 Septemberсептември 1843
|event2 = [[SecondВтора Hellenicгрчка Republic|Second Republicрепублика]]
|date_event2 = 25 Marchмарт 1924
|event3 = [[GreekГрчки plebiscite,референдум (1935)|MonarchyУкинување restoredна монархијата]]
|date_event3 = 3 November 1935
|event4 = [[Грција во Втората светска војна|Окупација од Силите на оската]]
|event4 = [[Axis occupation of Greece during World War II|Axis occupation]]
|date_event4 = 1941
|event5 = LiberationОслободување
|date_event5 = 1944
|event6 = [[GreekГрчка militaryвоена junta ofхунта (1967-1974)|MilitaryВоена dictatorshipдиктатура]]
|date_event6 = 21 April 1967
|