Софиски Санџак

(Пренасочено од Софиски санџак)

Софискиот санџак припаѓал на Румелискиот вилает.

Sanjak of Sofia
Софиски санџак
Софийски санджак
санџак на Отоманското Царство

околу 1393–1878
Главен град Софија
Историја
 -  Основана околу 1393
 -  Берлински конгрес 1 јули 1878
Население
 -  1520's 25,910 жит.
Денес во Бугарија

Кази во Софискиот санџак уреди

Наводи уреди