Солтонско Море

езеро во Калифорнија

Солтонско Море (англиски: Salton Sea) — солено езеро во САД. Се наоѓа на територија на сојузната американска држава Калифорнија. Површината на езерото изнесува 899 км².

Солтонско Море
Сливни земји САД
Површина&10000000000000899000000899 км2