Совет за радиодифузија на Македонија

Советот за радиодифузија на Македонија е независно регулаторно непрофитно тело со јавни овластувања во радиодифузната дејност , основано во 1997 година. При остварувањето на своите надлежности, кои се утврдени со Законот за радиодифузната дејност, советот се грижи за обезбедување на слободата и плурализмот во изразувањето, за постоењето разновидни, независни и самостојни медиуми, за економски и технолошки развој на дејноста и за заштита на интересите на граѓаните во радиодифузната дејност. Претседател на советот (состојба 2013) од 2011 година е Зоран Трајчевски со мандат од 6 години.[1]

Лого на Советот

Наводи уреди

  1. Унковска, Светлана (6 април 2012, 17:29). „Зоран Трајчевски на кормилото на СРД?“. Утрински Весник. Посетено на 2013-04-15. Проверете ги датумските вредности во: |date= (help)

Надворешни врски уреди