„Соба за одмор“ — југословенски тв-филм од 1983 година, во режија на Томислав Радиќ, заснован врз драмата „Адам и Ева“ на Мирослав Крлежа од 1922 година. Директор на фотографијата е Енес Миџиќ, а музиката ја компонирал Невен Франгеш. Улогите ги играат: Нада Убрус, Мирко Швец, Миљенко Андроиќ, Влатко Дулиќ, Мариј Кон, Жарко Поточњак, Нева Рошиќ и Вања Драх.[1]

Синопсис уреди

Во филмот се обработуваат машко-женските односи во тривијалниот, современ контекст со употреба на речиси документарни секвенци од животот...

Наводи уреди