Фудбалска федерација на Словачка

Фудбалска федерација на Словачка (словачки: Slovenský futbalový zväz, SFZ) е управно тело за фудбал во Словачка, сместено во Братислава.

Фудбалска федерација на Словачка
УЕФА УЕФА
Slovak Football Association logo.png
Основана4 ноември 1938
HeadquartersБратислава
Примена во ФИФА1994
1993
ПретседателЈан Ковачик
Мрежно местоhttps://www.futbalsfz.sk

Надворешни врскиУреди