Скандинавци (појаснување)

(Пренасочено од Скандинавци)

Скандинавците се група на германски народи кои ја населуваат Скандинавија. Во оваа група народи спаѓаат Данци, Норвежани, Швеѓани, Исланѓани и Фарчани.