Сиријанкатепан на Италија од 1062 до 1064 година. Тој е вториот споменат носител на титулата по исчезнувањето на Аргириј во 1057 година, наследувајчи го Марули. Тој бил назначен од Константин X, последниот византиски цар, кој се заинтересирал за освојување на земјиште во Италија.

Извори

уреди
  • Gay, Jules. L'Italie méridionale et l'empire Byzantin: Livre II. Burt Franklin: New York, 1904.