Силсонс — македонска издавачка куќа со седиште во Скопје.

ИсторијатУреди

Организација и менаџментУреди

Седиштето на Издавачкиот центар „Силсонс“ се наоѓа на следнава адреса: Бул. „Св. Климент Охридски“ 23, 1000 Скопје. Менаџментот на „Силсонс“ го сочинуваат:[1]

  • директор: Никола Павлески
  • главен уредник: Дејан Павлески

Издавачка дејностУреди

Каталогот на „Силсонс“ опфаќа голем број изданија:

НаводиУреди

  1. П.Л. Траверс, Пери Попинс. Скопје: Силсонс, 2004.