Сиера Невада

појаснителна страница на Википедија

Сиера Невада (шпански: Sierra Nevada = „снежен венец“) може да се однесува на некое од следниве:

Планински венциУреди

Национални парковиУреди

ПланиниУреди

Скијачки центриУреди

ПретпријатијаУреди