Сибири

(Пренасочено од Сибирски Татари)

Сибири се туркиски народ. Тие го зборуваат сибирски јазик а ја имаат примено муслиманската вероисповед. Освен во Русија, тие жиеат и во Казахстан, Узбекистан.