Сељман Нухиу (албански: Selman Nuhiu; Порој, Тетовско, 24 мај 1965 - Тетовско, 24 јули 2001) бил поранешен член на ОНА.

Сељман Нухиу
Selman Nuhiu
Род ОНА
Битки/војниВоен конфликт во Македонија, 2001

Во редовите на ОНА се приклучил во текот на март 2001 година, како војник во првите единици на Бригадата 112 “Мујдин Алиу”.

Загинал на 27 јули 2001 година во една престрелка со македонските безбидносни сили.[1]

Наводи Уреди

  1. Менај, Петрит (2008). ОНА- Порака и надеж. Скопје: Фондација - Институт отворено општество.