Сент Џорџес или Сент Џорџс (англ. St. George's = „Св. Ѓорѓија“) со население од 7.500 жители е главен град на Гренада, во Западните Инди. Градот е опкружен со падина на стар вулкански кратер од едната страна и со пристаниште од другата. Градот е популарно туристичко одредиште на Карибите која привлекува илјадници туристи, бродови, па дури и познати личности. Градот се развил значајно во последниве години.

Сент Џорџ
St. George's
Сент Џорџес
Сент Џорџес
Сент Џорес во рамките на Гренада
Сент Џорес во рамките на Гренада
ДржаваГренада
ОпштинаСент Џорџес
Население (1999)
 • Вкупно7.500

Наводи уреди