Селишка Река

Селишка Река, се наоѓа во северниот дел на Плакенска Планина, североисточно од Охрид. Извира јужно од селото Брежани, поминува низ раселеното село Селиште и селото Брежани и се влева во Голема Река.[1]

Селишка Река
ЗемјаМакедонија Македонија
Слив
Главен изворПлакенска Планина

НаводиУреди

  1. Петрушевски, Илија; Маркоски, Благоја (2014). Реките во Република Македонија (PDF). Скопје: Геомап. стр. 65. ISBN 978-9989-2117-6-8.