Северниот ѕид

Северниот ѕид (српски: Северни зид) - роман на српскиот писател Драган Великиќ од 1995 година.

СодржинаУреди

Осврт кон делотоУреди

Романот добил позитивни оцени од книжевната критика: На пример, во својот осврт кон делото, Оливер Јунген го оценил како „блескаво компониран роман со рафинирана структура кој содржински го покрива целиот дваесетти век“.[1]

НаводиУреди

  1. Dragan Velikić, Islednik, peto izdanje. Beograd: Laguna, 2016, стр. 269.