Сававе (тувалски: Savave) — островче на атолот Нукуфетау во Тувалу. Сававе е исто така и име на едно село на островот.

ПоврзаноУреди

Координати: 8°02′S 178°19′E / 8.033° S; 178.317° E / -8.033; 178.317