Руперт Грегсон-Вилијамс

Руперт Грегсон-Вилијамс (роден на 12 октомври 1966 година — англиски композитор на филмска музика. Руперт завршил во колеџот Свети Јован на Кембриџ. Тој е помлад брат на филмскиот композитор Хари Грегсон-Вилијамс и е член на тимот на композитори Remote Control Productions заедно со Ханс Цимер.

Руперт Грегсон-Вилијамс
Роден(а)октомври 12 1966 (1966-10-12) (56 г.)
Чичестер, Англија
Жанровифилмски композитор
Занимањакомпозитор
Период на активност1998–денес
СоработнициХари Грегсон-Вилијамс (брат)

Автор е на музиката на неколку филмови како: Хотел Руанда, Гребен на спасените, Жената чудо, Филм за пчелата, како и серии како Veep и Круна.

Надворешни врскиУреди